Over ons

Nadat het vroegere jeugdkoor Surrender uit Zwijndrecht tijdens een reünie besloot om toch nog regelmatig bij elkaar te komen is dit uitgegroeid tot à Dieu.

Het gospelkoor is ontstaan in september 1991. Nu, ruim 20 jaar later, vindt het koor zijn passie in het zingend en musicerend doorgeven van het Evangelie: het zingen tot eer van God en Zijn Naam groot maken! Het is een interkerkelijk koor met een eigen combo (5 personen) en zingt vlotte, swingende nummers en rustige en gedragen liederen.

Momenteel zingen en spelen wij eens in de twee weken tot Hem, zowel in de Engelse als Nederlandse taal en verschillende keren per jaar dragen wij onze boodschap uit tijdens kerkdiensten. Ook een gezellig uitje zo af en toe mag niet ontbreken. Lijkt het je leuk om hier deel van uit te maken of wilt u ons boeken? Laat het ons weten!

Onze dirigent

Mogen wij aan u voorstellen: onze dirigent Jeanita van Eijsden.

Jeanita is opgegroeid in het oosten van het land en woont sinds 2003 in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij begon met muziekles toen zij zeven jaar oud was. Op haar vijftiende zong ze voor het eerst in het jeugdkoor van haar kerk en was meteen verkocht. Vanaf haar achttiende volgde zij zanglessen bij onder anderen Caspar van der Vinne (klassiek) en Sigrid Siegerling (CVT). Momenteel volgt Jeanita zangles bij Astrid de Klerk in verband met haar opleiding Dirigent A bij het Bisdom Rotterdam.

Sinds Jeanita gevraagd is dirigent te worden van een projectkoor waarbij zij zong, staat ze niet meer tussen, maar voor koren. Zo is ze dirigent van de zanggroep ‘Aangeraakt’ die onderdeel uitmaakt van de PKN-gemeente De Open Hof in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook is ze dirigent geweest bij het project ‘Mattheus 2014’, een initiatief van de Bethelkerk en de Hoeksteen in Zwijndrecht. Daarnaast mocht ze afgelopen voorjaar een workshop geven aan de leerlingen van Het Geklank Des Konings tijdens de jaarlijkse voorspeelmiddag. Jeanita is onze dirigent sinds januari 2014.

Meer informatie over Jeanita van Eijsden vindt u op www.jeanitavaneijsden.nl.